Nytårsbrev januar 2023

Kære klienter og samarbejdspartnere

Tusind tak for samarbejdet i året der gik. Jeg ønsker alle et rigtig godt nytår, og ser frem til vores samarbejde i 2023. Det er en glæde for mig at have mit daglige virke på klinikken med mennesker, der er kommet hos mig gennem årene såvel som nye. I dette nytårsbrev vil jeg gøre status over året der gik.

Arbejdet på klinikken

2022 har været et spændende og lærerigt år for mig. Der har været efterspørgsel på hypnose især ved angst og lavt selvværd, hvilket jeg har arbejdet med i en del år, og erfaringsmæssigt er der god effekt. Jeg har desuden med succes udviklet min brug af hypnose til at forbedre søvn, og brugt metoden til at forstærke virkningen af en compassion fokuseret tilgang. Samtale har naturligvis også været en del af behandlingen. Jeg har i høj grad taget udgangspunkt i en compassion fokuseret tilgang med brug af en model over følelsesmæssigt regulerende systemer, som har givet mening og ofte skabt ny indsigt hos mine klienter.

Faglig og personlig udvikling

Psykiater Bodil Andersen giver mig fortsat supervision i forhold til udvalgte sager, så mit arbejde på den måde fortløbende kvalitetssikres. Jeg går på efteruddannelse i compassion fokuseret terapi, hvor jeg får supervision i en gruppe sideløbende med undervisning i teori og praksis. Det afslutter jeg i 2023, hvilket er det sidste jeg mangler for at søge godkendelse som specialist i psykoterapi. For nylig har jeg sammen med 3 andre behandlere oprettet en tværfaglig hypnose sparringsgruppe, hvilket er til stor inspiration. Jeg går fortsat i egen terapi hos en psykolog, og oplever dermed den terapeutiske relation ud fra selv at sidde i stolen som klient.

I 2022 skrev jeg et kapitel om magt og afmagt til lærebogen ”Psykologi og socialt arbejde 2”, som udkommer til sommer. Det har været gensidigt inspirerende i forhold til mit kliniske arbejde, og er anvendeligt, da jeg møder mennesker i svære magtrelationer arbejdsmæssigt eller privat. Tidligere har jeg skrevet et kapitel om mentalisering, som i denne måned, er udkommet i ny redigeret udgave.

For at bevare mit store engagement i arbejdet og yde mit bedste i forhold til mine klienter, så fortsætter jeg med at udvikle mig både fagligt og personligt.

Mange hilsner fra Dorte