Priser på psykolog i Odense

Priser hos Dorte Engelund, psykolog

Den indledende samtale i telefonen er gratis og uforpligtende. Prisen for en konsultation afhænger af, om du kan få det helt eller delvist betalt af for eksempel forsikringsselskab, arbejdsgiver eller fagforening og om du har en henvisning fra din læge.

Priser uden henvisning fra lægen

1100 kr. for en individuel session på 50 minutter inklusiv tid til at lave ny aftale. Vær opmærksom på, at du selv skal betale differencen, hvis du får tilskud fra et forsikringsselskab, som er mindre end 1.100 pr. session.

1.800 kr. for en individuel session på 90 minutter for selvbetalere fra 2024. Betaler en forsikring er det deres takst og minimum svarende til praksisoverenskomsten.

Supervision og foredrag efter aftale.

Mulige tilskud:

Da jeg er autoriseret psykolog kan du i nogle tilfælde få dækket udgifter til samtalerne helt eller delvist gennem en sundhedsforsikring, som enten du eller din arbejdsgiver har tegnet.  Nogle arbejdspladser og fagforeninger dækker behandling af arbejdsbetingede problemer.

Ved én af 11 henvisningsårsager gives tilskud fra Sygeforsikringen Danmark (Se næste kolonne). Læs mere om tilskud i mit blogindlæg om at søge psykolog.

Priser med henvisning fra lægen

Der er en ventetid på 40 uger ved henvendelser med henvisning fra egen læge, hvor du kan få tilskud på 60%  af overenskomstmæssig takst. Taksterne reguleres hvert år den 1. april og 1. oktober som følge af reguleringsordningen. Der kan tillige ydes tilskud for medlemmer af Sygeforsikringen Danmark.

Der ydes gratis psykologhjælp til unge mellem 18-24 år med let til moderat angst eller depression også kaldet den vederlagsfri ordning.  Det er en stærkt begrænset pulje, som langt fra alle kan få gavn af. For den vederlagsfri ordning er der 49 ugers ventetid. For tiden er det ikke muligt at blive skrevet på venteliste.

Priser ved tilskud fra “Danmark”.

Der ydes tilskud til medlemmer af Sygesikringen Danmark efter gældende regler. Dette tilskud er noget højere, når man kommer uden henvisning fra lægen og afhænger desuden af alder. Efter betaling for en session indberettes der automatisk til Sygesikringen Danmark og tilskuddet udbetales til dig kort efter. Du kan læse om regler og tilskud ved at klikke på linket til Sygesikringen Danmark her:

Betaling

Der betales i udgangspunktet med mobilepay umiddelbart efter samtalen. Er det ikke muligt, så kan der betales kontant eller med kontooverførsel. Ved afregning med arbejdsgiver, forsikringsselskab eller fagforening, bedes du give mig fakturerings oplysninger eller en skriftligt bevilling  inden første samtale. Jeg kan i reglen afregne direkte med disse, så du ikke selv skal lægge ud. Desuden indberetter jeg automatisk til Danmark.

Afbudsregler 

Du bedes melde afbud senest kl. 12 dagen før. Ved afbud efter dette tidspunkt og ved udeblivelser tages et gebyr på 350 kr. Hvis du er forhindret i at møde op fysisk, kan du i stedet vælge samtale over computer eller telefon. Du er velkommen til at melde afbud på telefonsvareren eller sende en sms, hvis jeg ikke kan besvare dit opkald.

Hvis du ved afbud gør opmærksom på symptomer på smitsom sygdom er der ikke afbudsgebyr. 

Hvor kan samtalerne foregå?

Samtalerne foregår i udgangspunktet i mit lokale i Odense. Efter aftale kan det foregå telefonisk eller som  videokonsultation, hvilket  afregnes på samme måde som almindelig samtale. Jeg kan tage ud til dig/Jer i Odense. Ved afregning for transport tager jeg betaling for udgift til transportmiddel samt 800 kr. i timen.