Case kvinde, depression 21 år

Dette er et evalueringsskema, som den unge kvinde udfyldte efter forløbet.

Kære Dorte.

Jeg siger også mange tak for forløbet. Det har været en stor hjælp, og jeg er så glad for at være nået hertil.

Her er mine svar:

Hvordan havde du det, da du startede forløbet?

Da jeg startede mit forløb hos Dorte, vekslede jeg mellem en moderat og svær depression. Jeg havde svært ved at finde glæde i livet, og depressionen var altoverskyggende i min hverdag. Det gik ud over mit sociale liv, fordi jeg oplevede angstsymptomer i sociale sammenhænge. Da min depression var værst, begyndte jeg også at gøre skade på mig selv.

Hvordan oplevede du samtalerne?

I starten synes jeg, at det var svært at åbne op til samtalerne. Jeg var meget ked af det den første tid og havde svært ved at forestille mig, at det blev bedre. Jeg følte mig afklædt, fordi jeg skulle åbne op for en fremmed og befandt mig i en setting, hvor jeg følte mig patientliggjort. Ikke på grund af Dortes handlinger, men fordi jeg måske havde en forudindtaget holdning til psykologsamtaler. Men efter de første par samtaler blev det lettere at åbne op, fordi jeg fik opbygget en relation til Dorte. Under samtalerne fik jeg lov til at være drivkraft, og jeg følte mig aldrig forhørt eller dømt i Dortes øjne.

Hvad har især været hjælpsomt for dig under forløbet?

Jeg synes, at jeg har fået meget ud af seancerne med hypnose. Det gav mig en pause fra alt tankemylder, der var meget dominerende i starten. Derudover synes jeg, at det hjalp meget for den videre proces, at Dorte hjalp mig til at se mønstre i min adfærd og dermed få en dybere forståelse for, hvad kernen af min frygt består i. Dorte var god til at stille de spørgsmål, som fik mig til at nå frem til disse svar.

Hvad har du fået ud af det?

Jeg er blevet meget klogere på mine stærke såvel som sårbare sider. Jeg har lært at drage omsorg for de sårbare sider i stedet for at skælde ud på dem, hvilket gør det meget nemmere at være mig.

Hvordan har du det nu?

I dag er jeg endelig nået til et punkt, hvor jeg kan sige, at jeg har langt flere gode end dårlige dage. Jeg har momenter, hvor jeg kan mærke glæde helt nede i maven – en følelse jeg ellers troede var glemt.

Hvad har du lært og hvad kan du tage med dig fremover?

Jeg synes, at forløbet hos Dorte har gjort mig klogere på mig selv generelt. Det har gjort det nemmere at drage omsorg for mine sårbare sider og værdsætte mine stærke sider. Det er også blevet nemmere for mig at sætte ord på mine følelser og tanker. Det gør mig i stand til at vurdere, hvad jeg selv har brug for, men også hvad mine nærmeste kan gøre for mig.

Klienten gik til psykolog i næsten et år. I starten hver eller hver anden uge, senere gik der flere uger imellem.

Click here to add your own text